V. Mika vo verejnej súťaži M. Zemkovej pokračovať nebude

14.08.2012 Bratislava

Bratislava 14. augusta (TASR) - Verejná súťaž na prenájom priestorov pre mediálny komplex RTVS nemá víťaza. Generálny riaditeľ verejnoprávneho média Václav Mika svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že súťaž nemala nastavené všetky potrebné parametre pre prípadnú realizáciu projektu.

"Predmetná súťaž riešila len priestorové usporiadanie a stavebnú časť nového sídla RTVS bez technickej a technologickej infraštruktúry. Pokiaľ nie je zrejmý systém financovania a výška nákladov na technologickú časť projektu, nie je možné zodpovedne ohodnotiť koncept mediálneho komplexu ako celku," uviedol Mika.

Na realizáciu projektu by bolo podľa neho potrebné dopracovať technologickú časť projektu. Tá by pritom mohla byť drahšia ako samotná stavebná časť projektu. "Akýkoľvek projekt, ktorý nepočíta s technológiami, je v tomto štádiu pre RTVS nerealizovateľný," komentoval šéf RTVS.

Do súťaže, pre ktorú prišla bývalá generálna riaditeľka RTVS Miloslava Zemková o miesto, sa prihlásili traja uchádzači. Podľa Miku boli tieto ponuky vypracované kvalitne, ale momentálne ich vníma len ako indikatívny prieskum trhu, nie ako riešenie.

Verejnú súťaž na prenájom priestorov vyhlásila Zemková 3. apríla, ešte predtým, ako o tom písomne informovala členov Rady RTVS. Tento postup bol dôvodom na jej odvolanie. Zemková však tvrdí, že zákon neporušila.

Vyhlásenie súťaže zdôvodňoval predchádzajúci manažment havarijným stavom priestorov, v ktorých v súčasnosti sídli RTVS. Vo výškovej budove STV v Mlynskej doline napríklad nefungovali požiarne signalizácie a v chladiacich systémoch sa používali zakázané freóny.
 

Vyberte región